Udstillingen på Gavnø Slot

Gavnø Slot fremtræder i dag som et helstøbt rokokoslot takket være Otto Tagesen greve Thott, der i 1737 overtog Gavnø. Grev Otto Thott var en stor samler af både møbler, bøger, malerier og godser. Han fuldendte således både slottets rokoko interiør og den store malerisamling.

Otto Tagesen greve Thott var godsejer, gehejmeråd, statsmand, bog- og kunstsamler. Han er én af de mest lærde og kompetente statsmænd i 1700-tallets Danmark og ansvarlig for slottets færdiggørelse i 1737. Otto Thotts betydningsfulde og store samling af inkunabler (godt 1.500) og håndskrifter, der kom til Det Kongelige Bibliotek som testamentarisk gave ved Thotts død i 1785, var med til at grundlægge Det Kongelige Bibliotek.

Slottet indeholder fine eksempler på stilarterne inden for arkitektur, møbler og malerkunst fra det 15., 16., 17. og 18. århundrede, heriblandt gotik, renæssance, barok og rokoko.

Historiske stuer på Gavnø Slot

Nyrestaurerede stuer

Oplev de otte nyrestaurerede stuer; Store Billiard, Arkitekten, Bielke, Grå Damask, Grevinde Thott, Kong Frederik V, Lensbaronesse Elisabeth Thott og Dronningen. Stuernes smukke stuklofter, vægge, gulve og vinduer er nænsomt restaureret. Alle møbler er efterbehandlet af specialister og polstret med møbelstoffer fra bl.a. Houlés og Rubelli. Himmelsengene er ført tilbage i udtryk, som de oprindelig tog sig ud. Vinduernes glaspartier er beklædt med UV-filter for at skåne malerier og møbler for solens stråler.

Få også et kig ind i Den Store Spisestue med det italienske stukloft, den store franske Bacchara lysekrone og gulvene af brede planker af pommersk fyr, som alle er originale.

FAKTABOKS

Gavnø Fonden har lagt en storstilet restaureringsplan, der omfatter såvel den fysiske bygningsarv, som dets interiør. Restaureringen af slottets 2. sal er påbegyndt og kan opleves på nær hold.

Forvandlingen vil over tid forfine slottets udtryk og vil ske med respekt for den unikke historie og kulturarv.

Oplev eventyrslottet

Maleri fra samlingen på Gavnø

Malerisamlingen

Gavnø Slot huser Nordeuropas største private malerisamling på ca. 1.000 malerier, herunder Danmarks største portrætsamling.
Slotskapellet i klosterkirken på Gavnø

Slotskapellet

Besøg Gavnø Slotskapel, som bl.a. byder på smukt og helt unikt håndværk. Kirkerummet er samtidig Nordens mest farverige.
Rundvisning og havevandring på Gavnø

Rundvisninger

Få hele historien med guide. Book en rundvisning inden besøget. Kontakt os på tlf.: 55 700 200.

Reproduktioner

Ønsker du at benytte et af vores værker fra malerisamlingen på Gavnø Slot, kan licensaftale til reproduktion indhentes her.