Danmarks største Tulipanfestival

Tusindvis af tulipaner i slotsparken

I slutningen af april og i maj kan Danmarks største og ældste Tulipanfestival opleves i den historiske slotspark. på Gavnø. Flere tusinde tulipansorter i eventyrlige farvespil, fremvises i en enestående pallette af sorter, bede og sammensætninger. De førende løgavlere i Danmark viser deres ypperste præstationer.

Tulipanfestivalen består af både tidlige og sene sorter. Uanset hvornår du besøger Tulipanfestivalen, vil de smukke tulipaner pryde slotsparken.

Tulipanfestivalen har siden sin begyndelse i 1957 været og er i dag stadig Danmarks største af sin art og kendt i udlandet. Hvert år i oktober måned lægger slotsgartnerne tusindvis af blomsterløg i jorden. Hvert år er det nye løg, som udstilles og nye formationer af bede og farvesammensætninger, som skabes i parken. Ikke to sæsoner er ens.

Baronesse Helle Reedtz-Thott stod i 2009 bag Kronprinsesse Mary Tulipanen og i 2014 bag Prinsesse Marie Tulipanen. Deres kongelige højheder deltog begge i det traditionsrige hollandske dåbsritual i Gavnø Slotspark, da tulipanerne blev navngivet.

BESTIL GAVNØS FANTASTISKE TULIPANLØG HÉR

tulipanefestival tulipaner gavnø

Løgevent – Grav selv dag

LØRDAG DEN 27. MAJ
Dagens gæster inviteres til at grave de mange tusinde afblomstrede tulipanløg op og tage dem med hjem til egen have. Tulipanløgene kan uden beregning tages med hjem. Der betales kun alm. éntre. Husk lille skovl og sække. Først-til-mølle princippet gælder.

FAKTABOKS

Hvert forår afholder vi en konkurrence for vores gæster, som kan stemme på den tulipan, som bør kåres til Årets Tulipan. Det er altid en populær konkurrence og giver samtidig løgavlerne et fingerpeg om gæsternes interesse og præference af tulipaner.

Vinderne modtager et sæsonkort til Gavnø i præmie. Stemmesedler udleveres ved billetsalget.

Ved Café Tulipanen kan et udvalg af blomsterløg og stiklinge i små potter købes med hjem, dyrket i Herskabsgartneriet på Gavnø.