Liljefestival

De smukke, duftende liljer hører til verdens ældste haveplanter. Allerede antikkens grækere havde øje for liljerne og afbildede dem flittigt på vaser og lignende, og i middelalderen var den en skattet blomst, som blev tillagt stor symbolik.

I slotsparken på Gavnø kan du opleve hundredevis af farverige og forskelligartede liljer, når der inviteres til Liljefestival fra medio august og september – afhængig af den danske sommer. Forestil dig at gå gennem den historiske slotspark omgivet af flotte nuancer og liljernes velkendte dufte.

liljer liljefestival gavnø

Liljer dyrkes som stauder

Liljer er løgplanter, der dyrkes som stauder i haven. Når løget er på plads, spirer det trofast hvert forår for at blomstre midt på sommeren. Efter blomstringen visner planten ned og samler nye kræfter i løget indtil næste forår. Liljeslægten er omfattende med næsten 100 arter fordelt på den nordlige halvkugle. Dertil kommer tusindvis af hybrider.

FAKTABOKS

Nogle liljer trives bedst i sol, andre i halvskygge. Andre foretrækker kalkholdig jord, mens andre igen skal stå i surbundsbedet.

Det er vigtigt, at du lader liljerne visne ned af sig selv efter afblomstring. Knib de visne blomster af, så planten ikke bruger energi på at sætte frø.